Hoe Bereid Je de Perfecte Groene Smoothie?

We hebben voor u de 5 belangrijkste groene smoothie tips samengesteld om u op weg te helpen aan de slag te gaan met de groene smoothie lifestyle. Door deze 5 tips toe te passen zal je gegarandeerd de perfecte groene smoothie creëren en ga je niet dezelfde beginnersfouten maken tijdens het bereiden van je eerste groene smoothies.

Hoe Maak Je de Perfecte Groene Smoothie?

Wanneer u voor het eerst een gezonde smoothie gaat maken, zijn er honderden tot zelfs duizenden combinaties mogelijk. Maar voor groene smoothies is het belangrijk dat je jouw aan bepaalde richtlijnen houdt.

1) Volg de 60/40 Formule

Het is zeer belangrijk om niet zomaar allerlei groenten en fruit in de blender te gooien. De kans is groot dat deze onaangenaam zal smaken. Om u te besparen van een paar mislukkingen, volg je eenvoudigweg de ‘Groene Smoothie Formule‘: 60% fruit en 40% bladgroenten.

2) Blend in Fasen om Brokken te Voorkomen

Het is sowieso niet leuk om een groene smoothie te moeten kauwen. Om dus al een “soepele” groene smoothie ervaring op te doen, meng je eerst uw bladgroenten en vervolgens de vloeistof. Voeg dan uw resterende vruchten toe en mix opnieuw.

3) Weg met het ijs en Vries wat Fruit

Wilt u uw groene smoothie extra koud hebben? Bevries dan je favoriete fruit zoals rijpe bananen (eerst schillen), druiven, ananas of bessen. Dit is ook een geweldige manier om geen afval te hebben van rijpe vruchten (zoals bruine bananen). U kunt ook uw bladgroenten bevriezen in een diepvrieszakje. Zorg ervoor dat u uw bevroren groenten rechtstreeks in de blender toevoegt en dat u ze niet laat ontdooien.

4) Gebruik Onbewerkte Natuurlijke Zoetstoffen

Voeg natuurlijke zoete vruchten toe aan elke smoothie die wat bitter smaakt. Door het vasthouden aan natuurlijk zoete vruchten zoals bananen, mango, appels, peren of ontpitte dadels, voorkomen we op die manier kunstmatige zoetstoffen en verwerkte suikers.

5) Maak Smoothies op Voorhand voor de Perfecte Fastfood

We weten dat het leven erg druk kan zijn en vooral in de ochtend. Daarom denken wij dat groene smoothies de gezondste fastfood zijn voor mensen die voortdurend op de weg moeten. U kunt uw groene smoothie de avond ervoor al bereiden en vervolgens deze voor maximum 2 dagen bewaren in de koelkast. Gebruik een luchtdicht deksel om oxidatie te beperken en houd het vooral zo vers mogelijk. Vergeet ook zeker niet te schudden voor gebruik.