Een Overheerlijk Gezond Ontbijt

Ontbijt – De Belangrijkste Maaltijd van de Dag

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag die ervoor zorgt dat je de nodige energie krijgt die nodig is om vervolgens aan je dagelijkse werkzaamheden te beginnen.

Maar toch zijn er nog te veel mensen die ’s morgens het ontbijt overslaan omdat ze bijvoorbeeld niet genoeg tijd of zin hebben om ’s morgens te ontbijten. Als dit bij jouw ook zo het geval is dan hebben wij voor jouw de ideale oplossing gevonden. Ontbijt Smoothies!

Door ’s ochtends een voedingsrijke smoothie te drinken als ontbijt is het zeker ook mogelijk om de dag met iets krachtigs, voedzaams en energieks te beginnen. Smoothies zijn zo eenvoudig te maken en zijn zelfs in een mum van tijd klaar. Een sneller ontbijt die even krachtig is dan dit bestaat gewoon niet.

Het leukste aan smoothies zijn dat je zelf de smaak kunt bepalen. Dus, stel je nu eens voor hoe lekker het is om te kunnen kiezen uit een reeks van chocolade, aardbei, hazelnoot, koffie, perzik, amandel, noem maar op… Zolang je maar niet vergeet om de belangrijkste ingrediënten er nog bij te doen, (groene) groenten en fruit ;-).

Wat ik persoonlijk het belangrijkste en het krachtigste vind aan smoothies is dat je op deze manier eigenlijk eindeloos kunt gaan variëren in je dieet. Zo voorzie je het lichaam van een heleboel andere voedingsrijke stoffen die hij uiteraard ook goed zal kunnen opnemen. Op deze manier geef je het lichaam tenminste ook nog een beetje respect omdat het uiteindelijk krijgt wat het nodig heeft en waar het eigenlijk om vraagt Vitaminen en Mineralen.

Voordelen van een gezond ontbijt

Hieronder zie je 5 voordelen waarom het zo belangrijk is om ’s morgens goed en gezond te ontbijten.

Wie ’s morgens ontbijt:

  • heeft minder kans op hart- en vaatziekten & diabetes
  • heeft minder kans op zwaarlijvigheid
  • bevorderd het energiemetabolisme
  • gaat helderder denken
  • neemt beter zijn voedingsstoffen op

Dus, als jij iemand bent die veel moeite moet doen om ’s morgens ook maar iets te kunnen eten, dan raad ik je zeker aan om over te stappen naar onze voedingsrijke ontbijt smoothies.

Probeer zo min mogelijk maaltijden over te slaan of ze te vervangen met smoothies, shakes of iets dergelijks. Idealiter zou zijn om deze te combineren met maaltijden. Raadpleeg ook altijd een arts voordat je wijzigingen in je voeding aanbrengt.