Groene Smoothie Presentatie

Revolutie van Groene Smoothies

Onlangs is er een stijging geweest dat mensen meer en meer rauwe groenten consumeren door middel van wat bekend staat als ‘groene smoothies’. Naast rauwe bladgroenten, bevatten deze groene smoothies ook vruchten zoals bosbessen, aardbeien, mango’s en ananassen. Maar wat maakt groene smoothies nu zo veel beter voor de gezondheid dan welke andere smoothie?

Wel, het antwoord is simpel, groene smoothies zijn een super combinatie van de meest nodige, maar minst verbruikte groenten en fruit. Er zijn veel mensen die bepaalde groene groenten niet lusten zoals spinazie of spruiten, maar als het gepaard gaat met onze favoriete fruit schijnt deze heel anders te smaken. Naast de geweldige smaak van deze smoothies, helpen ze tevens ook om onze vitale voedingsstoffen binnen te krijgen zoals antioxidanten, magnesium, vitamine B-12, en vezels. Dit alles is vrijwel onmogelijk te krijgen in een bepaalde maaltijd.

Groene smoothies verbeteren ook de energie en de spijsvertering. Door het natuurlijk geheel voedsel is het lichaam nog beter in staat om te presteren op optimale snelheid en efficiëntie. Dit komt omdat het lichaam krijgt waar het in feite om vraagt… Vitale voedingsstoffen.

Naast het positieve effect op het lichaam, bieden groene smoothies ook heel wat voordelen voor de hersenen. Ze zorgen voor een heldere geest, iets die van essentieel belang is om een gelukkig, kalm en stressvrij leven te leiden. Dit komt door de toegenomen hoeveelheid vitaminen en mineralen die onze hersenen nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Dit effect is meer uitgesproken bij het begin van een groene smoothie regime als de geest zich ontdoet van verwerkte voedingsmiddelen en vetten.

Groene smoothies helpen ook bij het opruimen van huidproblemen zoals acne en gewichtsverlies, een doel die toch de meeste mensen van ons willen bereiken. Het gewicht zal gemakkelijker te beheren worden omdat hunkeren geminimaliseerd wordt als het lichaam niet meer wordt uitgehongerd voor de voedingsstoffen die het echt wil en nodig heeft.

Het starten van een groene smoothie regime kan in het begin wat ongemakkelijk zijn aangezien een (groene) smoothie er soms niet zo appetijtelijk uitziet. Maar zodra de voordelen van deze smoothies zijn geplukt, kan dit alvast een onderdeel worden van uw (gezonde) levensstijl.