Groene groenten voor Groene Smoothies

Voeg Verse Groene Groenten Toe Aan Je Huidige Dieet

Verse groene groenten bevatten ontelbare vitaminen en mineralen. Maar om deze echter goed op te nemen in ons dagelijks dieet kan dit voor velen zeer lastig zijn om te verwezenlijken. Groene smoothies zijn daarentegen de ideale oplossing!

Realistisch gezien is de smaak van groene groenten nu ook niet om van te watertanden zoals bij verwerkte voedingsmiddelen. Velen van ons hebben ook de nijging om groenten als bijgerecht of tussengerecht te serveren, in plaats van de hoofdmaaltijd, die er tenslotte voor zorgt dat mensen niet genoeg hun voedingsstoffen binnen krijgen.

Veel mensen intimideren met groene smoothies terwijl het in feite zeer snel en gemakkelijk is om deze smoothies te bereiden. Ze zijn in een paar minuten klaar. Alles wat je nodig hebt is een combinatie van verse groenten (vooral bladgroenten), fruit en andere soorten groenten, wat ijs en een blender. Maakt dit nog steeds het gevoel ontmoedigend?

Groene Smoothie Presentatie

Wanneer u voor de eerste keer groene smoothies bereidt, is het aan te raden om dit rustig aan te doen en je vooral aan de richtlijnen voor groene smoothies te houden. Ga niet direct alle groene groenten mengen die je tegenkomt en ziet want de kans is groot dat je er spijt van zult krijgen.

Begin met een heerlijke mix van uw favoriete fruit toe te voegen en daarna een handvol groene groenten. Mettertijd voegt u geleidelijk aan meer en meer groene groenten eraan toe. Éénmaal je aan groene smoothies gewend bent ga je verrast zijn hoe meer je er zult achter verlangen!

Diëtisten hebben altijd al voor tientallen jaren de voordelen voor de gezondheid van de groente verkondigd en is nu pas eindelijk bij veel mensen beginnen aanslaan en ook goed beginnen doordringen. Meer mensen kiezen nu steeds meer en meer voor de verse gezondheid smoothie in plaats van al die zoete en hoog calorische, kunstmatige drankjes of shakes.

Ook hoeft een groene smoothie niet altijd letterlijk groen van kleur te zijn. Het wordt eigenlijk gewoon zo genoemd omdat het een slimme manier is om bijvoorbeeld groenten toe te voegen aan uw huidige dieet.

Voor wie toch een pure groene smoothie wilt drinken kan wat spinazie, boerenkool, peterselie, raapstelen, sla, mosterd groente, koriander, munt bladeren, boerenkool en/of andere groene groenten eraan toevoegen. Voeg de groenten altijd samen toe met verfrissende vruchten zoals een banaan, aardbei, bosbessen, ananas, perzik, enz. Om je smoothie wat zoeter te maken, gebruik je in plaats van suiker, natuurlijke zoetstoffen zoals honing, agave of kokosmelk.

Bladgroenten, vooral spinazie zijn rijk aan vitamine A, C, E, K, en B6, thiamine, niacine, foliumzuur, riboflavine, zink, ijzer, magnesium, koper, mangaan, kalium, calcium, fosfor en voedingsvezels. Vergeet dus niet om alleen verse groenten te gebruiken om ten volle te kunnen profiteren van hun voedingswaarde. Verbruik ze altijd binnen de 10 dagen na aankoop en neem vooral ook de tijd om de groenten grondig te wassen.